Moeiteloos werken met mensen.
Vanuit flow, creativiteit en vrijheid …

Voor jezelf en voor de ander.

– Werken met Nondualiteit –


Een unieke leergang in 6 ochtenden speciaal voor coaches, psychologen, therapeuten, trainers, counselors, etc. die (verder) willen kennismaken met nondualiteit.
Bij Werken met Nondualiteit komen we met een kleine groep online en eenmaal live bij elkaar om samen te ontdekken wat nondualiteit voor jouzelf en degenen die je begeleidt kan betekenen.

Als je voelt dat je soms meer geeft dan je te bieden hebt en je steeds minder energie krijgt van het ‘mensen helpen gelukkig te worden’ is deze leergang een mogelijkheid tot bevrijding. Streven naar wat-niet-is kan worden gebogen voor vertrouwen in wat-is. Deze leergang wil voor jou en de mensen met wie je werkt, een brug bieden tussen wat jou aantrekt in het nonduale gedachtengoed en hoe je het dagelijkse, schijnbaar duale leven ervaart.

De sessies duren 2,5 uur en zijn zo ingericht dat je hoofd fris blijft en het je hart verwarmt. Middels interactie, oefening en en zelfonderzoek bekijken we op speelse wijze wat nondualiteit je te bieden… of misschien wel af te nemen heeft.

Nondualiteit raakt een snaar bij je. Of maakt je nieuwsgierig. Maar misschien weet je nog niet goed wat je ermee kan. Jestaat ervoor open dat ‘ik’ niet kan worden bepaald door wat je waarneemt. En dat wat je werkelijk bent, niet kan worden waargenomen. Je voelt dat alles wat er is, dit moment is; precies zoals het is. En dat niets dus ooit anders kon en zal kunnen zijn dan dat het is. Als de droom van een afgescheiden, over-verantwoordelijke Ik tot een eind komt, begint controle, veranmtwoordelijkheid en verkramping plaats te maken voor overgave, berusting en ontspanning.
En dan? Hoe ga ik om met deze nieuwe werkelijkheid in relatie tot mijn ‘zelf’? En hoe integreer ik nonduale inzichten in mijn dagelijks leven; in mijn werk met mensen en in mijn relaties?

Als je deze vragen herkent is het programma ‘Werken met Nondualiteit’ interessant voor je. De leergang is bij uitstek geschikt voor wie met mensen werkt en nondualiteit ook in zijn werk wil integreren. Door de openheid, diepte en veiligheid is deze leergang een uitnodiging aan je meest natuurlijke zijnstoestand. Dit programma richt zich op coaches, counselors, trainers, psychologen, (psycho)therapeuten, maatschappelijk werkers en hulpverleners die nondualiteit willen kunnen gebruiken in hun dagelijkse praktijk. Maar ook managers, leidinggevenden, HR-professionals en docenten kunnen leren en ervaren hoe je een ander vanuit hier & nu-bewustzijn kunt begeleiden.

6-ochtenden praktijkgerichte leergang ‘Werken met Nondualiteit

PROGRAMMA
Het programma bestaat uit 6 ochtendsessies van 2,5 uur. We maken ruimte voor begrip, niet-weten, beleving en bevrijding d.m.v. lezing, dialoog, zelfonderzoek, interactieve werkvormen, stilte, mindfulness, video, muziek en lichaamsbewustzijn.

DUUR EN TIJD
6 ochtenden: 5 online sessies en 1 afsluitende live sessie in Den Haag. De ochtenden duren van 10 tot 12:30 uur

DATA
1 donderdag- en 5 vrijdag-ochtenden op:
Online: 11 en 12 maart/19 maart/ 2 en 16 april 2021
Live: 30 april 2021 in Utrecht

LOCATIE
De laatste ochtend op 30 april 2021 vindt plaats in het Fort aan de Klop in Utrecht

INVESTERING
De kosten van dit zijn 895 euro exclusief btw. De kosten zijn als bedrijfskosten op te voeren voor wie als zelfstandig ondernemend coach, therapeut, counselor, trainer, etc. werkt. Dit is inclusief:

  • 5 sessies online programma van 2,5 uur
  • live sessie in Utrecht van 2,5 uur
  • betrokken docent met lange, doorleefde ervaring met nondualiteit
  • biologische lunch, koffie, thee, etc. op de laatste ochtend in Utrecht

Aan deze leergang zijn 11 PE punten toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Met deze PE punten kunnen NOBCO coaches hun continue ontwikkeling aantonen in een EIA assessmentprocedure, ter verkrijging van het certificaat van EMCC Foundation, Practitioner, Senior Practitioner of Master Coach. Meer informatie op nobco.nl


Wat is Nondualiteit?

‘Wat is nondualiteit?’ wordt vanuit verschillende perspectieven bekeken aan de hand van vijf basisinzichten. De nadruk zal liggen op waar nondualiteit toe uitnodigt in onze hedendaagse realiteit. We kijken vanuit onze menselijke ‘ik’-beleving naar nondualiteit en ook omgekeerd vanuit het absolute nonduale standpunt naar onze relatieve individuele ervaring. De uitdaging is om een de brug te vinden die de twee perspectieven van elkaar lijkt te scheiden. Onder andere door het bespreken van beeldmateriaal van nonduale leraren, raken we vertrouwd met de basisbegrippen, definities en inzichten die nondualiteit ons te bieden heeft.


Nondualiteit en Ik

Wat doet het het nonduale inzicht met jouzelf? Wat betekent het voor je relatie met gebeurtenissen, gedachten, gevoelens en je eigen gedrag? Wat gebeurt er precies wanner de nonduale visie resoneert? Hoe ga je om met de verschuiving, de verwarring of de helderheid die het losmaakt? En hoe integreer ik mijn innerlijke ontdekking in mijn werk en mijn relaties ? Nondualiteit en je ‘gewone’ dagelijks leven lijken onverenigbaar. In deze module onderzoeken we de mogelijkheid ze bij elkaar te brengen. We doen dat door ruimte te maken voor vragen die opkomen wanneer nondualiteit te geraakt heeft; Mag ik verlangen naar moeiteloosheid en ernaar handelen? Kan alles echt vanzelf gaan inclusief mijn ‘eigen’ handelen? Kun je je volledig thuis voelen bij een nonduale visie en toch stevig geworteld zijn in je dagelijkse (professionele) realiteit? Hoe kan ik me na het ontwaken uit de Ik-droom laten ondersteunen door nondualiteit in het omgaan met doelen, verantwoordelijkheden, collega’s, cliënten en vrienden? Door in deze module echt goed te kijken naar jouw eigen geraaktheid door nondualiteit wordt begrip uitgebreid met beleving. Pas wanneer je door het nonduale avontuur mag zien wie of wat je zelf werkelijk bent, kan je wellicht ook een bijdrage leveren aan het ont-dekken van de ware natuur van een ander.


Nondualiteit en de ander

Het liefst functioneren we vanuit flow; moeiteloze creativiteit, verbinding en vertrouwen. Dat geldt voor je client maar ook voor jouzelf in je rol van hulpverlener. Als coach, counselor, trainer of therapeut is je een begeleidende rol gegund om het het meest echte in een ander naar boven te halen. In deze module onderzoeken we hoe we kunnen bijdragen vanuit nondualiteit. Hoe maak je ruimte voor vertrouwen, veiligheid en vrijheid voor je clienten, coachees of collega’s? Hoe kun je iemand uitnodigen moeiteloos te handelen vanuit waarheid en intuïtie? Kan een ander zichzelf verbeteren door aan zijn ‘zelf’ te werken? Of mag hij zijn ‘zelf’ doorzien en is dat de verandering die tot rust en ruimte leidt? Hoe benader je de ander zonder de illusie van afgescheidenheid te voeden; zonder de innerlijke rechter van nieuwe munitie te voorzien? De herkenning van onze ware natuur maakt ruimte waarin de ervaring van heelheid continu beschikbaar is. Het natuurlijke gedrag dat daar uit voorkomt is opvallend effectief, flexibel en waardevol. Wat prachtig als jij in dat proces een rol mag spelen!
DOCENTEN

Arold Langeveld
Arold is counselor en leraar Nondualiteit. Hij werkte in meerdere verslavingsklinieken met nondualiteit en had een sleutelrol in de film ‘Alles over Niets’. Arold begeleidt de top van zakelijk en bekend Nederland. Hij spreekt en schrijft over nondualiteit in binnen- en buitenland. Arold is gecertificeerd facilitator in de nonduale methode  ‘Living Inquiries’ van Scott Kiloby.