LiefdeZingt

Moeiteloos werken vanuit flow, creativiteit en vrijheid … 
voor jezelf en met een ander.

– Werken met Nondualiteit –


Nondualiteit raakt je. Je ziet dat niet alles is wat het lijkt. Dat ‘ik’ niet kan worden bepaald door wat je waarneemt. En dat wat je werkelijk bent, niet kan worden waargenomen. Je weet dat alles wat er is, dit moment is; precies zoals het is. En dat niets dus ooit anders kon en zal kunnen zijn dan dat het is. Als de droom van afgescheidenheid tot een eind is gekomen, begint angst, schuld en verkramping plaats te maken voor overgave, berusting en ontspanning.
En dan? Hoe ga ik om met deze nieuwe werkelijkheid in relatie tot mijn ‘zelf’? En hoe integreer ik nonduale inzichten in mijn dagelijks leven; mijn werk en mijn relaties?’

Als je deze vragen herkent is het 6-daagse programma ‘Werken met Nondualiteit’ interessant voor je. De leergang is bij uitstek geschikt voor wie met mensen werkt en nondualiteit ook in de werkomgeving wil integreren. Door de openheid, diepte en veiligheid is deze leergang een uitnodiging aan je meest natuurlijke zijnstoestand. Managers, leidinggevenden, ondernemers, therapeuten, docenten, coaches en trainers mogen ervaren om anderen vanuit hier & nu-bewustzijn te begeleiden. Angst voor wat-nu-niet-is kan worden vervangen voor vertrouwen in wat-is. Het programma vormt een brug tussen wat jij als nonduale waarheid omarmt en hoe je het dagelijkse, schijnbaar duale leven ervaart.

6-daagse praktijkgerichte leergang ‘Werken met Nondualiteit

PROGRAMMA
Het programma bestaat uit een 6-daagse leergang die is opgebouwd uit drie 2-daagse modules. In de drie modules maken we ruimte voor begrip, beleving en bevrijding d.m.v. lezing, dialoog, zelfonderzoek, interactieve werkvormen, mindfulnes, video, muziek, lichaamsbewustzijn en de natuur.

DUUR EN TIJD
Drie keer 2 dagen & een online avondmeeting 2 weken na elke module.
Dag 1 duurt van 10 tot 21:30 uur. Dag 2 start om 8 uur met advaitayoga en eindigt rond 16:30 uur.

LOCATIE
Mennorode in Elspeet
OV-reizigers worden opgehaald van station Elsspeet

INVESTERING
Een tweedaagse module en 1 online meeting bedraagt €995 excl. btw.

Dit is inclusief:

  • 5 dagdelen programma (inclusief avondprogramma)
  • 1 overnachting met ontbijt
  • studiemateriaal
  • 2 x lunch, 1 x diner
  • onbeperkt koffie en thee

Aan modules kan los worden deelgenomen indien de eerste module is voltooid.

Het complete 6-daagse programma kost  €2.835 excl. btw en bestaat uit drie 2-daagse modules en 3 online meetings.

Dit is inclusief:

  • 15 dagdelen programma
  • 3 overnachtingen met ontbijt
  • studiemateriaal
  • 6 x lunch en 3 x diner
  • onbeperkt koffie en thee

De kosten zijn als opleidingskosten op te voeren door zelfstandig ondernemers en bedrijven.


Aan deze leergang zijn 11 PE punten toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Met deze PE punten kunnen NOBCO coaches hun continue ontwikkeling aantonen in een EIA assessmentprocedure, ter verkrijging van het certificaat van EMCC Foundation, Practitioner, Senior Practitioner of Master Coach. Meer informatie op nobco.nl

Module I

10 en 11 september
Wat is Nondualiteit?

Deze eerste module vormt de basis voor module 2 en 3. De vraag ‘Wat is nondualiteit?’ wordt vanuit verschillende perspectieven bekeken aan de hand van vijf basisinzichten. De oorsprong vanuit de klassieke geschriften wordt besproken om ook de achtergrond te leren kennen. De nadruk echter zal liggen op waar nondualiteit toe uitnodigt in onze hedendaagse realiteit. We kijken vanuit onze menselijke ‘ik’-beleving naar nondualiteit en ook omgekeerd vanuit het absolute nonduale standpunt naar onze relatieve individuele ervaring. De uitdaging bij deze twee perspectieven is de brug over de zee aan ruimte die de twee perspectieven van elkaar lijkt te scheiden. Onder andere door het bespreken van beeldmateriaal van nonduale leraren, raken we vertrouwd met de basisbegrippen, definities en inzichten die nondualiteit ons te bieden heeft. Omdat we in module II verdergaan met wat nondualiteit betekent voor jouzelf, is het doel om een eenduidige, zuivere lezing van nondualiteit te ontmoeten om te voorkomen dat verschillende persoonlijke interpretaties voor verwarring zorgen.


Module II

12 en 13 oktober
Nondualiteit en Ik

Wat doet het het nonduale inzicht met jouzelf? Wat betekent het voor je relatie met gebeurtenissen, gedachten, gevoelens en je eigen gedrag? Wat gebeurt er precies wanner de nonduale visie resoneert? Hoe ga je om met de verschuiving, de verwarring of de helderheid die het losmaakt? En hoe integreer ik mijn innerlijke ontdekking in mijn werk en mijn relaties ? Nondualiteit en je ‘gewone’ dagelijks leven lijken onverenigbaar. In deze module onderzoeken we de mogelijkheid ze bij elkaar te brengen. We doen dat door ruimte te maken voor vragen die opkomen wanneer nondualiteit te geraakt heeft; Mag ik verlangen naar moeiteloosheid en ernaar handelen? Kan alles echt vanzelf gaan inclusief mijn ‘eigen’ handelen? Kun je je volledig thuis voelen bij een nonduale visie en toch stevig geworteld zijn in je dagelijkse (professionele) realiteit? Hoe kan ik me na het ontwaken uit de Ik-droom laten ondersteunen door nondualiteit in het omgaan met doelen, verantwoordelijkheden, collega’s, cliënten en vrienden? Door in deze module echt goed te kijken naar jouw eigen geraaktheid door nondualiteit wordt begrip uitgebreid met beleving. Pas wanneer je door het nonduale avontuur mag zien wie of wat je zelf werkelijk bent, kan je wellicht ook een bijdrage leveren aan het ont-dekken van de ware natuur van een ander. Dat is het thema van module III.


Module III

12 en 13 november
Nondualiteit en de ander

Steeds meer organisaties willen hun medewerkers zien functioneren vanuit flow, creativiteit, verbinding en vertrouwen. Als coach, counselor, trainer of therapeut is je daarbij een begeleidende rol gegund om het beste in een ander naar boven te halen. Ook als leidinggevende en manager kan je hierbij het verschil maken. In deze module onderzoeken we hoe we kunnen bijdragen vanuit nondualiteit. Hoe maak je ruimte voor vertrouwen, veiligheid en vrijheid voor je collega’s of coachees? Hoe kun je medewerkers uitnodigen te handelen vanuit echtheid en intuïtie? Kan een ander zichzelf verbeteren door aan zijn ‘zelf’ te werken? Of mag hij zijn ‘zelf’ doorzien waardoor er ruimte ontstaat voor moeiteloze verandering? Hoe benader je de ander zonder de illusie van afgescheidenheid te voeden; zonder de innerlijke rechter van nieuwe munitie te voorzien? De herkenning van onze ware natuur maakt ruimte waarin de ervaring van heelheid continu beschikbaar is. Het natuurlijke gedrag dat daar uit voorkomt is opvallend effectief, flexibel en professioneel. Wat prachtig als jij daarbij een rol mag spelen! En hoe moeiteloos kan het gaan als jezelf een weg hebt bewandeld waar je anderen nu bij mag begeleiden.
DOCENTEN

Arold Langeveld
Arold is counselor en leraar Nondualiteit. Hij werkte in meerdere verslavingsklinieken met nondualiteit en had een sleutelrol in de film ‘Alles over Niets’. Arold begeleidt de top van zakelijk en bekend Nederland. Hij spreekt en schrijft over nondualiteit in binnen- en buitenland. In 2015 zal Arold worden gecertificeerd als facilitator in de nonduale benadering  ‘Living Inquiries’ van Scott Kiloby.

Paul Smit
Filosoof en cabaretier Paul Smit is een veelgevraagd spreker in het bedrijfsleven. Hij studeerde af op de ‘Evolutie van het menselijk bewustzijn’ en schreef 4 boeken over nondualiteit. Zijn film  ‘Alles over Niets’ heeft de drempel naar nondualiteit voor veel mensen verlaagd. Met zijn heldere uitleg slaat Paul een brug te slaan tussen het nonduale gedachtengoed en de individuele beleving ervan.

Annette Raaijmakers
Annette is ervaren psychotherapeute. Ze geeft zelf-managementtrainingen in Europa en de Verenigde Staten. Zij ontwikkelde Management Trainingen voor haar Instituut Core waar je leert omgaan met niet-rationele processen als verwachtingen, emoties, overtuigingen en oordelen.

dr. Annewieke Vroom
dr. Annewieke Vroom is universitair docent comparatieve godsdienstwijsbegeerte aan de Vrije Universiteit Amsterdam bij de Faculteit Godgeleerdheid, opleiding Religiestudies. Ze is gespecialiseerd in existentiele vragen in westers en oosters denken. Zij zoekt in haar filosoferen altijd naar de relatie tussen wereldvisie en levenspraktijk. Haar lezing in module I zorgt met voorbeelden uit de wereldreligies voor begripsverheldering omtrent nondualiteit. 

Chantal Goossens
Chantal is docent aan de Academie voor Stembevrijding en werkt met de stem in grote en kleine groepen in binnen- en buitenland. Ook geeft zij les aan de Advaita Yogaleraren Opleiding in Gouda. Chantal deed lichaams- en stemwerk in verschillende verslavingsklinieken. Als trainer wordt zij ingezet door vele bedrijven met het verbinden met je authentieke kracht als doel. Chantal is de initiator van InnerSinging®, een unieke methode om je middels de stem te her-inneren wie je werkelijk bent.